Van cataloguskaart tot Linked Open Data

- Maart 2018 -

 

Alle eindjes zijn nu bij elkaar gekomen: de gedigitaliseerde bestanden zijn bij Office Extensions opgeslagen en worden beschikbaar gesteld aan de website. Dit sluit dan weer aan bij de metadata uit de catalogus, die als Linked Open Data beschikbaar is.

 

De oude cataloguskaartjes (ruim 160.000) zijn nu volledig van de molens af, met dank aan de vrijwilligsters van het MCO! Zo’n 120.000 kaartjes zijn inmiddels opgenomen in de catalogus. In de loop van maart nemen we de rest op en hebben we een volledig overzicht van wat de Omroepcollectie nu precies inhoudt.

 

In februari'18 heeft onze collectie meegedaan aan een Hack-a-LOD van Digitaal Erfgoed Nederland, waarbij de data van verschillende erfgoedinstellingen beschikbaar werd gesteld aan programmeurs van uiteenlopende pluimage om apps te ontwikkelen waarbij mogelijk interessante dwarsverbanden tussen de collecties te leggen zijn. Onze data is gebruikt bij een app over bier (bierliederen).

 

De komende maanden staan in het teken van verder digitaliseren en onderzoeken van de dwarsverbanden met de OmroepWiki en het Instituut voor Beeld en Geluid.