Feestelijk seizoen 2020-2021 van het AVROTROS Vrijdagconcert

Het programma van seizoen 2020-2021 van het AVROTROS Vrijdagconcert is bekend. Het concertseizoen wordt een waar feest voor de oren, met jubilerende huisensembles, de eerste artist in residence en verrassende, nieuwe series. De losse kaartverkoop start op 1 maart, u kunt het hele seizoen hier downloaden.


Feestelijke seizoensopening 
Seizoen 2020-2021 gaat feestelijk van start: Karina Canellakis dirigeert op 11 september het openingsconcert van de jubileumseries 75 jaar Radio Filharmonisch Orkest en 75 jaar Groot Omroepkoor. De jonge componist Jan-Peter de Graaff schrijft voor deze gelegenheid een nieuw werk. 

Topensembles uit heel Nederland
Naast onze huisensembles treden ook andere Nederlandse topensembles zoals het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Concertgebouw Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging aan.

Ruim baan voor de generatie van de toekomst
Jong, Nederlands talent krijgt ruim baan: deelnemers van het talenttraject AVROTROS Klassiek Presenteert! treden op in het AVROTROS Vrijdagconcert, het Nationaal Jeugdorkest speelt Le sacre du printemps en Noa Wildschut is onze eerste artist in residence. Ze speelt onder meer het Derde vioolconcert van Saint-Saëns, verzorgt een familieconcert en is op 28 mei te beluisteren in het kamermuziekprogramma Noa & Friends. 

Nederlandse componisten en nieuwe muziek
Zoals altijd besteedt het AVROTROS Vrijdagconcert uitgebreid aandacht aan Nederlandse componisten en vernieuwing. Er klinkt maar liefst twaalf keer muziek van Nederlandse bodem, maar er zijn ook premières van o.a. Goebaidoelina en Benoit. De werelden van klassiek en pop ontmoeten elkaar als het Radio Filharmonisch Orkest festival Le Guess Who? opent. Het Groot Omroepkoor en kersverse chef-dirigent Benjamin Goodson presenteren de nieuwe concertformule In the Living Room.

Net even anders
Dat is het AVROTROS Vrijdagconcert ten voeten uit: bekende programma's die nét wat anders zijn, en muziek die je nergens anders hoort. Zoals bijv. Het Bruidshemd van Dvorák, In terra Pax van Martin en de Symfonie van César Franck. Maar we staan er ook bij stil bij dat Stravinsky en Saint-Saëns in 2021 resp. 50 en 100 jaar geleden overleden. Beiden zijn in een deelserie vertegenwoordigd.

Het AVROTROS Vrijdagconcert: dé klassieke start van je weekend! 

Het seizoensmagazine kunt u hier downloaden.

Abonnementen kunt u bestellen via www.tivolivredenburg.nl/klassiek. Losse kaarten zijn vanaf 1 maart 2020 te koop via http://www.tivolivredenburg.nl/klassiekof via de kassa: (030) 231 45 44. Bestelt u kaarten voor vier of meer concerten, dan krijgt u 15% korting.

 

Deel dit artikel