FAQ Groot Meezingconcert 2019

Veelgestelde vragen Groot Meezingconcert in Utrecht en workshop in Hilversum

 

 

Vragen over repetitie en concert in TivoliVredenburg

 

Ik kan niet om 13.00 uur aanwezig zijn maar wil graag meedoen met de repetitie o.l.v. Martin Wright. Kan ik later binnenlopen?

Ja, dat kan. De deuren blijven open.

 

Ik ken de werken al goed. Kan ik alleen met het concert meedoen?

Ja, dat kan, maar u heeft dan niet de opmerkingen van die middag meegekregen van de dirigent en dit kan storend zijn voor degenen die dit wel hebben opgetekend. Niet meedoen ’s middags verandert ook niets aan het deelnametarief, dat blijft hetzelfde.

 

Ik heb geen ervaring met zingen in een koor, mag ik meedoen? / Ik kan geen noten lezen. Mag ik meedoen? / Hoe hoog is het vereiste niveau?

Iedereen die van zingen houdt, mag zich aanmelden. Wij adviseren u echter wel uw partijen voor te bereiden al dan niet met behulp van sites als Cyberbass.com

 

Ik kom met de trein. Is er een routebeschrijving beschikbaar?

Route te voet naar Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht. Klik hier voor informatie over parkeren en openbaar vervoer.

 

Bij welke ingang moet ik zijn bij TivoliVredenburg?

De ingang aan de Vredenburgkade, centrale Hal waar ook de kassa’s zich bevinden.

 

Is er een garderobe?

Bij ieder evenement is er een bewaakte en onbewaakte garderobe aanwezig waar u al uw spullen kwijt kunt. Voor de deelnemers is de bewaakte garderobe gratis.

 

Is er koffie en/of thee overdag in de pauze en eventueel broodjes of moet ik hier zelf voor zorgen?

Koffie/thee/lunchgerechten zijn, als u zelf niets wilt meenemen, o.a. in het inpandige Het Gegeven Paard te verkrijgen (te bereiken via de centrale hal). In de pauze tijdens de repetitie wordt er gratis koffie en thee verstrekt in de foyers rond de Grote Zaal.

 

Kan ik me met een grotere groep of met mijn hele koor aanmelden?

U kunt voor maximaal 5 personen inschrijven per aanmelding. Degene die meerdere personen aanmeldt via zijn/haar e-mail krijgt alle  benodigde E-tickets toegezonden nadat betaling door de aanmelder is gedaan. U kunt deze dan doorsturen naar de diverse deelnemers. Als uw hele koor mee wil doen is het raadzaam dat elk koorlid zich individueel aanmeldt.

 

Ticketshop.nl

Wij werken dit jaar wederom met Ticketshop.nl. De tickets voor het Meezingconcert worden door Ticketkantoor aangeboden en beheerd. Ticketkantoor is daarmee de officiële ticketpartner om tickets voor ons evenement te verkopen. De elektronische betaling wordt uitgevoerd door Mollie Payments. Die naam kunt u dus aantreffen op uw bankafschrift. U ontvangt de tickets per mail. In de bijlage van het bericht zitten de tickets als standaard pdf-bestand. Op de ticket vindt u ook de eventueel door u gekozen workshopdatum terug.

 

Wel betaald, maar geen E-ticket ontvangen?

Normaal gesproken stuurt het systeem direct na de ontvangstbevestiging van de betaling de tickets per mail toe. Soms duurt het wat langer voordat deze bevestiging aankomt. Maar na een paar uur horen ze er echt wel te zijn. De redenen van het niet ontvangen zijn meestal: het bericht is bij u in de map met “ongewenste berichten” terechtgekomen, of u heeft een verkeerd adres opgegeven (tikfout in het e-mailadres).

Weet u zeker dat u heeft betaald en treft u na enkele uren nergens het bericht van Ticketkantoor met tickets aan? Neem dan contact op met Ticketkantoor via het contactformulier dat u op hun site kunt vinden: www.ticketkantoor.nl

 

Tickets gekocht, en hoe krijg ik mijn muziek?

Wanneer u de tickets heeft gekocht, komt er bij de organisatie van het Groot Meezingconcert een overzicht van de e-mailadressen binnen. Wij zenden u dan de PDF per WE TRANSFER. Heeft u voor meerdere personen ingeschreven, stuur de PDF dan direct naar hen door. Handig is het hiervoor ook www.wetransfer.com  te gebruiken omdat het bestand nogal zwaar is. Daar kunt u gratis gebruik van maken.

 

Help! Ik kan mijn muziek niet uitprinten.

Tips:

  • Gebruik uw I-Pad of tablet voor de muziek
  • Er zijn diverse bedrijven die de aangeleverde PDF voordelig kunnen afdrukken zoals copyshops, of via sites als studentendrukwerk.nl.
  • Als u de muziek op uw computer hebt gedownload, kunt u de muziek b.v. op een usb stick zetten om het bij een copyshop uit te laten printen of de download aanbieden via internet bij b.v. studentendrukwerk.nl om deze te laten afdrukken.

 

Tickets gekocht, maar u kunt niet meedoen.

Wij wijzen u er met nadruk op dat eenmaal aangekochte tickets niet worden gerestitueerd. U kunt ervoor kiezen de kaartjes en muziek door te verkopen. In dat geval dient u ervoor te zorgen dat wij van deze wisseling op de hoogte worden gesteld i.v.m. een eventuele wisseling van stemsoort. Dit kunt u per e-mail doorgeven aan ria.raven@omroepmuziek.nl

 

Kunnen koorleden tijdens de repetitie/het concert bij elkaar zitten of wordt men per stemgroep ingedeeld / kan ik zelf kiezen waar ik ga zitten?

Indeling is per stemgroep in de aangegeven vakken. Er is geen placering. Dus binnen de stemgroep kunt u bij elkaar zitten als daar ruimte voor is. Het kan echter wel zo zijn dat u tijdens het concert ergens anders zit dan bij de repetitie omdat er geen vaste placering is, behoudens de gereserveerde plaatsen voor deelnemers die slecht ter been zijn en dit van tevoren hebben aangegeven.

 

Gaat het concert in voorgeschreven concertkleding?

Er is geen concertkleding vereist, maar feestelijke kleding is altijd leuk natuurlijk.

 

Is TivoliVredenburg rolstoelvriendelijk?

Ja. Wel is het handig om een medewerker van TivoliVredenburg aan te spreken om u naar de juiste locatie te begeleiden. Voor parkeren voor mindervaliden raadt TivoliVredenburg aan om gebruik te maken van de parkeergarage Rijnkade. U kunt bij de parkeergarage informeren naar de beschikbaarheid van de plaatsen. Wanneer u slecht ter been bent (dat wil zeggen wanneer u beslist geen trappen kunt lopen) kunt u via meezingconcert@omroepmuziek.nl vragen om een gereserveerde plaats binnen het vak van uw stemsoort. 

 

Mag ik (professionele) foto’s maken?

Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audio-opname-apparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s zijn wel toegestaan. Onder professionele foto- en filmapparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera’s. Wellicht worden er dit jaar in samenwerking met TivoliVredenburg weer opnamen gemaakt voor o.a. promotionele doeleinden en voor YouTube. Bij de aanmelding is een disclaimer opgenomen waardoor u op de hoogte bent dat er beeldmateriaal kan worden verspreid waarop u zichtbaar bent.

 

Mag ik een introducé meenemen?

Helaas niet. Er is een beperkt aantal publiekskaarten beschikbaar. Deze zijn alleen via de site van TivoliVredenburg te bestellen. Dit is pas op een later moment in het seizoen op de site van TivoliVredenburg te vinden. 

 

Vragen over de workshop in Hilversum

 

Kan ik ook ruilen van workshop als blijkt dat ik op de door mij opgegeven datum toch niet kan?

Helaas niet, alleen bij echte noodgevallen kan in overleg geruild worden. Aanvragen kan alleen via meezingconcert@omroepmuziek.nl

 

Kan ik parkeren bij het MCO?

Ja, rond het MCO kunt u parkeren. Klik op onderstaande links voor informatie over parkeerterreinen van het MCO, aan de straat parkeren en tarieven.

http://www.mcogebouw.nl/bereikbaarheid/ | https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Hilversum//Zaterdag/13:30

Op het gedeelte Heuvellaan waaraan ons gebouw ligt (tussen de J.Pennweg en Middenweg) is het aan beide zijden gratis parkeren.

 

Mag ik een introducé meenemen?

Helaas is dat ook bij de workshops niet mogelijk.

 

Moet ik zelf voor muziek zorgen?

Ja. U dient de aan u gestuurde PDF uit te printen OF u maakt gebruik van een I Pad of tablet waar u de partijen op heeft staan. U mag de aangeleverde PDF alleen voor eigen gebruik uitprinten. Kopiëren voor derden is verboden.

U kunt ook via o.a. Cyberbass.com naar de diverse partijen luisteren via de computer. Deze bestanden zijn echter niet downloadbaar. Zie ook de informatie die bij de muziek is meegeleverd. Als u de PDF opent staan op pagina 1 en 2 de links naar de oefensites in blauw. Als u daarop klikt (gebruikt ctrl knop + klik met de muis) dan komt u direct bij de betreffende website terecht.

 

Is er een divisie-indeling?

Ja, er is een indeling voor hoge en lage stemmen. U moet bij de inschrijving ook aangeven of u een hoge of lage sopraan/alt/tenor/bas bent en bij plaatsen deelnemers is er een verdeling hoge/lage stemmen. In de PDF met de muziek is een bijlage opgenomen waar een verdeling is van de divisie en waar bepaalde wensen van de dirigent zijn opgenomen. Het is verstandig deze opmerkingen in uw partijen te verwerken.