AVROTROS Vrijdagconcert 2019-2020

Seizoensmagazine ATVC 2019-2020

Poëzie en muziek

Volgens de Griekse mythologie huisden de negen muzen met hun vader Apollo op de berg Parnassos. In de serie AVROTROS Vrijdagconcert zijn zij in seizoen 2019-2020 weer bijeen: in veel concerten zijn poëzie, literatuur en muziek met elkaar verenigd. Berlioz liet zich voor Harold en Italie door Lord Byron inspireren, Benjamin Britten voor Les illuminations door Arthur Rimbaud. Ook in het werk van Johan Wagenaar, Richard Strauss, Alexander von Zemlinsky, Alphons Diepenbrock, Claude Debussy, Sergej Prokofjev spelen de letteren een belangrijke rol.


 

Hier gebeurt iets bijzonders

In seizoen 2019-2020 ligt de focus ook op Albert Roussel, vaak robuuster klinkend dan zijn Franse collega’s Debussy en Ravel. Dat staat garant voor unieke concerten, net als de aandacht voor koorwerken van Daan Manneke en zelfs Francis Poulenc en Felix Mendelssohn. Een Nederlandse première van Sofia Goebaidoelina naast Haydn en Strauss, Britten naast Beethoven, Sibelius naast Walton: dat moet iets uitzonderlijks opleveren.

De combinatie van gekend repertoire met zelden gehoorde én nieuwe composities zorgt voor een fantastische sfeer in de zaal; iedereen voelt: hier gebeurt iets bijzonders. Dirigenten en solisten van naam nemen u mee in deze heerlijke wereld. Van Karina Canellakis, de nieuwe chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, tot Alexander Vedernikov, van Vasily Petrenko tot Elim Chan. Violiste Leila Josefowicz en haar collega Simone Lamsma, bas Henk Neven, de pianisten Nino Gvetadze en Ronald Brautigam. Het Groot Omroepkoor, Amsterdam Sinfonietta, de Nederlandse Bachvereniging...

 

Mooier kan het weekend toch niet beginnen?

 

De brochure kunt u hier downloaden

Seizoensmagazine ATVC 2019-2020

PDF iconvv0122_seizoensmagazine_2019-2020_compleet.pdf

Abonnementen kunt bestellen via www.tivolivredenburg.nl/klassiek.

Losse kaarten zijn vanaf 1 maart 2019 te koop via www.tivolivredenburg.nl/klassiek of via de kassa: (030) 231 45 44.

Bestelt u kaarten voor vier of meer concerten, dan krijgt u 15% korting.

Deel dit artikel