Alternatief slot AVROTROS Vrijdagconcert

Het AVROTROS Vrijdagconcert keert terug in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Op vrijdag 19 juni speelt het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Karina Canellakis een alternatief slotconcert met muziek van Verdi, Puccini, Wagner en Brahms. Het concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 en is te bekijken via een livestream op Facebook en op de website van NPO Radio 4.

 
Ander programma, aangepaste bezetting

Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor zouden op 19 juni in een uitverkocht TivoliVredenburg het concertseizoen afsluiten met het Requiem van Verdi, maar door de coronacrisis moest dit concert worden afgelast. Met een aangepast programma klinkt er nu toch weer een AVROTROS Vrijdagconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Musici van het Radio Filharmonisch Orkest spelen – uiteraard op 1,5 meter afstand – onder leiding van chef-dirigent Karina Canellakis Verdi’s Strijkkwartet en Puccini’s Crisantemi in een bewerking voor strijkorkest, gevolgd door Wagners Siegfried-Idyll en Serenade nr. 2 van Brahms.

Dit AVROTROS Vrijdagconcert is op 19 juni vanaf 20.15 u te zien via een livestream op de Facebookpagina’s van het AVROTROS Vrijdagconcert, AVROTROS Klassiek, NPO Radio 4, TivoliVredenburg en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is het concert is ook live te horen op NPO Radio 4 en te zien op www.nporadio4.nl/live.
 

Deel dit artikel