West Side Story

West Side Story
zaterdag 26 mei 2018 - 20u15
TivoliVredenburg, Utrecht - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
James Gaffigan, dirigent

Programma

Programma

  • Leonard Bernstein - West Side Story
- AVROTROS Radio

West Side Story met film

In het AVROTROS Vrijdagconcert wordt dit seizoen het werk van Leonard Bernstein – honderd jaar na zijn geboorte – feestelijk in het licht gezet. Kroon op het eerbetoon is de integrale vertoning van West Side Story, met film en live-orkestmuziek.

Bernstein sloeg in West Side Story een knappe brug tussen Broadway, Hollywood en de concertzaal. En dat alles gebaseerd  op het tragische verhaal van (een eigentijdse) Romeo en Julia, dat zich afspeelt in een New Yorkse achterbuurt. De grootsteedse setting, de impulsieve strijdlust van de rivaliserende straatbendes en de onheilszwangere romance van de twee hoofdpersonen gaven Bernstein alle ruimte om zijn sterkste troeven uit te spelen: extatische melodieën, afgewisseld met dansen waarvan de vitaliteit elk moment dreigt te ontsporen in redeloosheid, agressie en (zelf)destructie. ‘Een diep ontroerende show’, schreef de criticus Brooks Atkinson in de Times, ‘even lelijk als de jungle van de grote stad, en tevens pathetisch, teder en troostrijk.’


Het AVROTROS Vrijdagconcert wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO Radio 4 en is maximaal 3 maanden terug te luisteren via www.nporadio4.nl/concerten.

Deel dit artikel