Van de wals en de zee

Van de wals en de zee
vrijdag 18 mei 2018 - 20u15
TivoliVredenburg, Utrecht - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Jun Märkl, dirigent
  • Groot Omroepkoor
  • Martina Batič, koordirigent

Programma

Programma

  • Francis Poulenc - Suite uit Les biches
  • Marijn Simons - Étoile de la mer
  • Claude Debussy - La mer
  • Maurice Ravel - La valse
AVROTROS Radio

Une soirée française

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor geven acte de présence in ‘une soirée française’ ten voeten uit. Van Francis Poulencs lichtvoetige, wulpse biches (jonge hinden, dan wel jonge verleidsters), gaat het via Debussy’s sfeervolle impressies van de zee tot Ravels totaal ontsporende La Valse. Debussy’s La mer is een onstuitbare stroom muzikale gedachten, die het beeld oproepen van een oneindig beweeglijke zee, met zijn iriserende golfkoppen en betoverende lichtwolken. Daartussen twinkelen zeesterretjes in Étoile de la mer van een componist die wel de Nederlandse Mozart wordt genoemd, maar evengoed werd beïnvloed door Darius Milhaud, Francis Poulenc en andere leden van de Franse Groupe des Six: Marijn Simons. Zijn lijfspreuk: ‘Origineel zijn is belangrijker dan vernieuwend zijn.’

 

In de aanloop naar dit concert sprak Thea Derks de componist Marijn Simons over zijn nieuwe werk. U kunt het gesprek hier beluisteren: 

 


Het AVROTROS Vrijdagconcert wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO Radio 4 en is maximaal 3 maanden terug te luisteren via www.nporadio4.nl/concerten.

Deel dit artikel