Tsjaikovski’s Zwanenmeer & Liza Ferschtman speelt Stravinsky’s Vioolconcert

Tsjaikovski’s Zwanenmeer & Liza Ferschtman speelt Stravinsky’s Vioolconcert
zondag 15 november 2020 - 10u30
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Stanislav Kochanovsky, dirigent
  • Liza Ferschtman, viool

Programma

Programma

  • Igor Stravinsky - Vioolconcert
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Suite uit Het zwanenmeer
AVROTROS Radio

Stravinsky’s intrigerende Vioolconcert is in handen van Liza Ferschtman. Stanislav Kochanovsky leidt dit Russische concert van het Radio Filharmonisch Orkest, met delen uit Tsjaikovski’s Het zwanenmeer.

Tsjaikovski's Het zwanenmeer
Het Radio Filharmonisch Orkest in een Russisch concert, met een grote selectie uit Tsjaikovski’s Het zwanenmeer. In dit beroemde ballet zijn de zwanen eigenlijk betoverde jonge vrouwen, die alleen ’s nachts even zichzelf kunnen zijn. Een prins hoopt een van hen de zijne te maken, maar boze krachten werken hem tegen. Deze suite werd samengesteld door de jonge dirigent Stanislav Kochanovsky. Deze expert in muziektheater en balletmuziek is afkomstig uit Sint-Petersburg, waar ook Tsjaikovski lang woonde. Kochanovsky werd door Bachtrack een revelatie genoemd.

Liza Ferschtman speelt Stravinsky
In haar eigen Delft Chamber Music Festival gaf Liza Ferschtman Stravinsky al geregeld een ereplaatsje. Nu waagt ze zich aan zijn intrigerende Vioolconcert. Stravinsky hoopte een ‘ander’ werk in dit genre te schrijven, zonder opzichtige virtuositeit en vuurwerk. Dat is gelukt. Dit contrastrijke, neoclassicistische werk zit vol uitdagende ritmische passages en lyrische lijnen. Liza Ferschtman in een energiek, humoristisch meesterwerk.

Deel dit artikel