Sergey Khachatryan, Brahms en Diepenbrock

Sergey Khachatryan, Brahms en Diepenbrock
zondag 18 april 2021 - 10u30
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Cristian Măcelaru, dirigent
  • Sergey Khachatryan, viool

Programma

Programma

  • Alphons Diepenbrock - Suite Elektra
  • Johannes Brahms - Vioolconcert
AVROTROS Radio

Sergey Khachatryan speelt Brahms' Vioolconcert, vol bravoure en grote gevoelens. Het Radio Filharmonisch Orkest brengt ook de suite die werd samengesteld uit Diepenbrocks Muziek bij Sophocles' Electra.

Sergey Khachatryan in Brahms
Sergey Khachatryan speelt Brahms' Vioolconcert, vol bravoure en grote gevoelens. 'Is hij de perfecte musicus?', vroeg Le temps zich af. Hij komt in de buurt, was het antwoord. 'Met zijn overweldigende interpretatie - virtuoos zonder technische uitsloverij, vloeiend maar ook streng gearticuleerd.' De Armeense violist werd tijdens een recente Amerikaanse toernee geprezen om 'zijn' Brahms. Die is gepassioneerd, geconcentreerd en teder tegelijk. Vandaag soleert Khachatryan bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Diepenbrock
Dirigent Cristian Măcelaru leidt naast Brahms' Vioolconcert ook het laatste werk van Alphons Diepenbrock. Deze Nederlandse componist schreef regelmatig toneelmuziek. Het componeren van de muziek bij Sophocles' Elektra kwam moeizaam op gang. Diepenbrock, zelf classicus, was niet gelukkig met de nieuw vertaalde tekst. Maar zijn liefde voor Sophocles won het. Blazers spelen een hoofdrol in deze statige muziek vol drama. U hoort vandaag de symfonische suite die Eduard Reeser in 1952 samenstelde.

Deel dit artikel