Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!
zaterdag 31 oktober 2020 - 13u00
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis, dirigent
  • Groot Omroepkoor
  • Benjamin Goodson, koordirigent
  • Sergey Khachatryan, viool

Programma

Programma

  • Peter-Jan Wagemans - Ombre/Marbre
  • Maurice Ravel - Tzigane
  • Ludwig van Beethoven - Meeresstille und glückliche Fahrt
  • Ludwig van Beethoven - Ouverture Leonore nr. 3
NTR

Let op! Er zijn twee concerten: om 13.00 uur en om 15.15 uur

Dit concert zet het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor extra in de schijnwerpers: hier worden de pracht en de kracht van beide 75-jarige omroepensembles gevierd, zij het, in tijden van corona,op een iets bescheidener wijze dan aanvankelijk gedacht

Sergey Khachatryan speelt Ravel
Koor en orkest laten tijdens dit jubileumconcert hun licht schijnen over Franse, Duitse en Nederlandse muziek. De exotische lyriek en vormbeheersing van Ravels Tzigane zijn in goede handen bij violist Sergey Khachatryan, terwijl het Groot Omroepkoor kan schitteren in de kleurenpracht van Beethovens weinig gehoorde cantate – naar Goethe – Meeresstille und glückliche Fahrt.

Wagemans schrijft voor jubileumconcert
Onder leiding van chef-dirigent Karina Canellakis verkent het orkest de dramatiek van Beethovens grootse, ongekend lange Ouverture 'Leonore' nr. 3(geschreven voor de tweede versie van zijn opera Fidelio). Peter-Jan Wagemans schrijft op het laatste moment een nieuw werk voor koor en strijkers, kleiner bezet dan Carnival of Shadesdat hij eigenlijk voor dit rijkgeschakeerde dubbel-jubileumconcert bedacht had. Dat werk houdt u nog tegoed!

Deel dit artikel