Mario Brunello speelt én leidt Saint-Saëns' Celloconcert nr. 1

Mario Brunello speelt én leidt Saint-Saëns' Celloconcert nr. 1
zondag 28 februari 2021 - 10u30
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Philharmonie Zuidnederland
Mario Brunello, dirigent
  • Mario Brunello, cello

Programma

Programma

  • Wolfgang Amadeus Mozart - Ouverture Don Giovanni
  • Camille Saint-Saëns - Eerste celloconcert
  • Gabriel Fauré - Elegie voor cello en orkest
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Vierde suite 'Mozartiana'
AVROTROS Radio

Mario Brunello is als solist én dirigent te gast bij de philharmonie zuidnederland. Saint-Saëns' lyrische Eerste celloconcert klinkt naast Tsjaikovski's Mozartiana.

Mario Brunello in Saint-Saëns
De philharmonie zuidnederland en cellist Mario Brunello: het is een beproefde en geprezen combinatie. Vandaag is de Italiaan in een dubbelrol aanwezig: als solist én dirigent. Hij speelt onder meer het bijzondere Eerste celloconcert van Saint-Saëns. In slechts één deel laat Saint-Saëns cello en orkest een lyrisch verhaal vertellen. Niet tegenover, maar mét elkaar, en daarmee bij uitstek geschikt voor een chef die meemusiceert.

Tsjaikovski
Brunello leidt daarnaast een orkestsuite van Tsjaikovski, de Mozartiana. Tsjaikovski was een groot bewonderaar van Mozart, hij noemde hem zelfs eens de 'Christus van de muziek'. In de Vierde orkestsuite verwerkte en bewerkte Tsjaikovski vier niet heel bekende thema's van Mozart. Dit ter gelegenheid van de destijds honderdste verjaardag van Mozarts opera Don Giovanni, waarvan deze ochtend de ouverture klinkt.

Deel dit artikel