GEANNULEERD i.v.m. coronavirus

GEANNULEERD i.v.m. coronavirus
-
Groot Meezingconcert
zondag 15 maart 2020 - 20u00
TivoliVredenburg, Utrecht - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Martin Wright, dirigent
  • Groot Omroepkoor
  • Varvara Tishina, sopraan
  • Pierrette de Zwaan, alt
  • Jan Willem Schaafsma, tenor
  • Ludovic Provost, bas

Programma

Programma

  • Wolfgang A. Mozart - Ave verum corpus
  • Wolfgang A. Mozart - Requiem
Stichting Omroep Muziek

5de Groot Meezingconcert

Het eerste lustrum van het succesvolle Groot Meezingconcert is een feit. In de eerste drie edities stond telkens een ander requiem centraal. In de 4de editie in 2019 kozen we voor een geheel nieuwe aanpak: een operaspektakel. Speciaal voor ons lustrum keren we in 2020 terug naar het genre waarmee het Meezingconcert groot is geworden: het requiem!

 

Om nog even terug te blikken: het Groot Meezingconcert 2019 werd inderdaad een fantastisch zomers operaspektakel, dankzij de ongelooflijke inzet van alle meezingende deelnemers, het Radio Filharmonisch Orkest, dirigent Martin Wright, presentator Willem de Vries, vocale solisten (afkomstig uit het koor) en natuurlijk het Groot Omroepkoor zelf. Dit succes gaat ongetwijfeld geëvenaard, zo niet overtroffen worden in de lustrumeditie van het Groot Meezingconcert. In 2020 gaan we onze tanden zetten in het Requiem van Mozart en als kers op de taart voeren we daarnaast zijn prachtige Ave verum corpus uit.

 

U komt bij dit Groot Meezingconcert de vertrouwde gezichten tegen van de musici van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Uiteraard ontbreekt dirigent Martin Wright niet bij dit lustrum. De middagrepetitie op de dag van het concert wordt begeleid door de immer enthousiaste pianist Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor. Alle solopartijen in het Requiem worden door leden van het Groot Omroepkoor gezongen.

 

Aanmelding voor het Groot Meezingconcert is helaas niet meer mogelijk: wegens grote belangstelling is het maximum aantal deelnemers bereikt.

 

Wel zijn er nog luisterplaatsen beschikbaar. Klik desgewenst hierboven op de button 'Bestel kaarten'. 

 

Deel dit artikel