Een jonge, nieuwe Mendelssohn

Een jonge, nieuwe Mendelssohn
zaterdag 29 september 2018 - 14u15
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Freiburger Barockorchester
Pablo Heras-Casado, dirigent
  • Isabelle Faust, viool

Programma

Programma

  • Felix Mendelssohn - Ouverture Midzomernachtsdroom
  • Felix Mendelssohn - Vioolconcert
  • Felix Mendelssohn - Scherzo, Intermezzo, Notturno en Bergamasca uit Midzomernachtsdroom
  • Felix Mendelssohn - Eerste symfonie
- NTR Radio

Losse kaarten zijn te bestellen vanaf 1 juni 2018. De verkoop van abonnementen voor concerten in de NTR ZaterdagMatinee is reeds gestart. Lees hier meer informatie over de serie-abonnementen.


Pablo Heras-Casado en Isabelle Faust

'Pablo Heras-Casado brengt Mendelssohn weer terug naar de negentiende-eeuwse basis', schreef The Irish Times in een lyrische recensie. De krant gaf de cd met Mendelssohns symfonieën de hoogste waardering. Ook violiste Isabelle Faust bleef met het Freiburger Barockorchester onder leiding van Heras-Casado verre van romantisch geschmier en speelde het Vioolconcert 'zoals het ooit bedoeld was'.

 

Isabelle Faust betovert in Mendelssohns Vioolconcert

De Spaanse alleskunner Pablo Heras-Casado dirigeert dit seizoen maar liefst drie Matineeconcerten. Met dit geheel aan Mendelssohn gewijde concert zetten Faust, Heras-Casado en het Freiburger Barockorchester een Mendelssohn neer die in niets lijkt op de componist die we inmiddels wel dachten te kennen. En het werkt: hun Mendelssohn is jeugdig, betoverend, opwekkend, licht en vol inherente spanning. De volledige Mendelssohn-cyclus die Heras-Casado met het Freiburger Barockorchester aan het opnemen is, staat al op de nominatie voor vele prijzen. Live doet deze ‘match made in heaven’ er nog een schepje bovenop.


Concerten in de NTR ZaterdagMatinee worden rechtstreeks uitgezonden via NPO Radio 4 en zijn maximaal 3 maanden terug te luisteren via www.nporadio4.nl/concerten.

 

Deel dit artikel