Edison Klassiek Oeuvreprijs voor Bernard Haitink

Bernard Haitink

Het Radio Filharmonisch Orkest feleciteert zijn beschermheer Bernard Haitink van harte met de meer dan verdiende Edison Klassiek Oeuvreprijs.

Op 19 juli 1954 dirigeerde Bernard Haitink voor het eerst tijdens een openbaar concert. In september 2014 vierde hij bij de NTR ZaterdagMatinee zijn zestigjarig jubileum bij het Radio Filharmonisch Orkest, het orkest waar Haitink zijn loopbaan begon.

Daarna, gedurende 27 jaar, was Bernard Haitink chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij was bovendien Music Director van de Glyndebourne Festival Opera en The Royal Opera, Covent Garden, chef-dirigent van het London Philharmonic, de Staatskapelle Dresden en het Chicago Symphony Orchestra.

In 1999 benoemde het Koninklijk Concert­gebouworkest hem tot eredirigent; bovendien is hij Conductor Emeritus van het Boston Symphony Orchestra en beschermheer van het Radio Filharmonisch Orkest, en erelid van zowel de Berliner Philharmoniker als het Chamber Orchestra of Europe.

Zijn laatste ZaterdagMatinee dirigeerde Bernard Haitkink op zaterdag 27 februari 2016 in een concert van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor waarin zowel het Te Deum als de Negende symfonie van Anton Bruckner op het programma stonden.

 

Deel dit artikel
RFO