Dennis Wilgenhof in memoriam

Dennis Wilgenhof - foto Toneelacademie Maastricht

Dinsdag 9 mei overleed de Nederlandse bas Dennis Wilgenhof, volledig onverwacht en op het hoogtepunt van zijn zangerscarrière. Hij was 44 jaar oud. Behalve de rol van Hans Schwarz in Die Meistersinger von Nürnberg in La Scala in Milaan in maart en april j.l. stonden nog optredens in de Berlijnse Staatsoper Unter den Linden en de Bayerische Staatsoper voor dit seizoen in zijn agenda.

Na het droeve nieuws van zijn plotselinge overlijden denkt het team van de NTR ZaterdagMatinee met warme herinneringen terug aan een geweldige Caliban in Der Sturm van Frank Martin (2008), Hans Schwarz in Die Meistersinger (2009), en de indrukwekkende rol van Qin in Willem Jeths’ Hôtel de Pékin (2012). Verder zong hij rollen in Peter-Jan Wagemans’ Legende (2007), Verdi’s Attila (2007), Wagners Lohengrin (2008), Salome van Strauss (2011) en Das Gehege van Rihm (2011).

Dennis Wilgenhof was een opvallende verschijning – niet alleen door zijn lengte en kale schedel, maar zeker ook door zijn zeldzaam mooie stem. Op 17 mei 2017 vindt een afscheidsdienst plaats in Eindhoven.


 

Deel dit artikel